02.12.2009

Cum invat dihorul sa nu ma muste?

Mai intai nu astepta prea multe de la un pui de dihor. El a trait in alt mediu pana acum. Poate esti primul om care are contact cu el. Sau primul care il iubeste. Asa ca primele 2 saptamani sunt pentru acomodarea in noul mediu, noua casa, noi prieteni.
Aratai ca il iubesti, oferai din timpul tau cateva ore in fiecare zi, numai lui.
Trebuie sa-l inveti ca nu are voie sa te muste, tare sau chiar deloc. Spune-i raspicat ca nu are voie si pedepseste-l. Il prinzi de blana de dupa ceafa (nu il doare ci este doar pentru imobilizare) si ii dai 2 peste botic. Normal ca nu tare ci atat cat sa simta ca e lovit. Deasemenea stergi cu el pe jos ca si cum ar fi tarat... Asa patesc si cand sunt batuti de un mascul dominant. O alta metoda ar fi sa-l prinzi de ceafa si il tii cu botul in pamant, dupa care il bagi in cusca si nu il bagi in seama jumatate de ora. Faci la fel dupa orice boacana, si se va prinde ca daca face ceva rau urmeaza o pedeapsa, si fara sa-i dai 2 peste botic!

Atentie: Cand sare in stanga-dreapta sau pur si simplu sare la tine cu gura deschisa aratand coltii atunci e foarte fericit si vrea doar sa te joci cu el. Dar daca cumva mana ta ajunge in gura lui sa nu te speri si sa nu tragi mana imediat deoarece au dintii foarte ascutiti si te va zgaria ce nu e foarte placut. Lasa-l mai bine sa tina de mana pentru ca nu doare si in max. 2-3 sec te va lasa
FOARTE IMPORTANT!!!
1. Nu incerca sa dresezi dihorul purtand manusi sau alte accesorii de protectie deoarece vei esua! Trebuie sa invete ca mana omului este mai delicata si ca nu trebuie muscata.
2. Dupa fiecare pedeapsa trebuie rasplatit cu o mangaiere altfel ii va fi frica de mana omului si din aceasta cauza va incepe sa muste.