Gestatia femelei dihor dureaza in general 42 de zile. Este bine sa va marcati in calendar data la care s-au imperecheat dihorii pentru a fi pregatiti. Va trebui sa aveti in vedere si faptul ca unele femele pot dezvolta o gestatie falsa, fapt care nu le va face sa iasa din estru, ele trebuind sa fie imperecheate din nou.
Nasterea este precedata de o perioada de inactivitate a femelei, poate dura cateva ore si nu trebuie sa fie deranjata in nici un fel. Nu atingeti femela, nu mutati nimic din cusca, nu interveniti in nici un fel! Limitati-va la a privi de departe! Femela va naste de obicei intre 8 si 14 pui pe care va incepe imediat sa-i spele si sa-i curete. La nastere puii sunt orbi, goi si surzi si va vor parea mai degraba ca o gramada de rame decat pui de dihori. Ei au pielea de culoare roz, nu au dinti si nu-si pot regla singuri temperatura corporala. Dupa nastere femela va manca placenta, nu va ingrijorati, acesta este un comportament normal, care o ajuta sa reintegreze in corp nutrientii.
Daca observati orice fel de neregula pe parcursul nasterii apelati imediat la un medic veterinar.
Nu atingeti si nu manipulati puii in primele 2 saptamani dupa nastere! Mama dihor se poate speria si ii poate canibaliza sau abandona! Nu modificati nimic din aspectul custii in primele 10-14 zile dupa nastere!